Hareketlerin yavaşlaması, denge kaybı, koordine olamama, ellerde titreme gibi belirtilerle ortaya çıkan Parkinson hastalığında ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Zamanla vücut ilaçlara karşı direnç gösterebileceğinden, bir süre sonra ilaçlar da etkisini yitirmeye başlamaktadır.
TMS Tedavisi Parkinson hastalarının hareketlerinde iyileşme sağlıyor. TMS Tedavisi Parkinson hastalarının yürüyüşlerinde de iyileşme sağlıyor.
İlaç tedavisine göre önemli bir yan etkisi bulunmayan bu tedavi yöntemi hastaların hareketle ilgili problemlerinde belirgin iyileşmeler sağlayabiliyor. Bir seansta bile motor düzelmelerin görülebileceği bu tedavide seanslara devam edildiği takdirde, uzun süreli motor düzelmeler gözlemlenmesi de mümkün olabilmektedir.
Yapılan araştırmalarda, TMS Tedavisinin konuşmada akıcılık sağlanmasında yardımcı olduğu, yürüme hızını yükselttiği, yitirilen el becerilerinde iyileşmeler meydana geldiği tespit edilmiştir. TMS Tedavisi Parkinson hastalılarının hareketlerinde iyileşmeler sağlayabiliyor. İlaçsız bir tedavi olması, yan etkisi bulunmaması ve uzun süreli iyileşme sağlayabilmesi, bu tedavinin uygulanmasındaki en önemli sebeplerdir.
* Multifocal repetitive TMS for motor and mood symptoms of Parkinson disease: A randomized trial. Brys M et al. Neurology. 2016 Nov 1;87(18):1907-1915. Epub 2016 Oct 5.
* http://www.upi.com/Health_News/2015/08/31/Magnetic-stimulation-helps-Parkinsons-disease-patients-alk/1191441048601/?utm_content=buffer7e152&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer